Corydoras Pygmaeus (Pigme Çöpçü)

Latince Adı:Corydoras pygmaeus 

 

Coğrafik Kökeni: Amazon'un Rio Madeira kolu 

 

Yaşam Alanı: Fazla akıntılı olmayan yerler 

 

Beslenme Biçimi: Etçil, otçul 

 

Davranış Biçimi: Barışçıl 

 

Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl 

 

Yüzme Seviyesi: Taban ve orta 

 

Cinsiyet Ayrımı: Ayırım için en iyi yöntem tepeden bakmaktır. Dişilerin karnı dışarıya doğru yarım ay biçiminde şişkindir. Erkeklerde ise bu çok azdır veya hiç yoktur. 

 

Üreme: Dişi her T pozisyonunda sadece bir yumurta yapıştırır. Yumurtayı yapıştırmak için genelde bitkileri tercih ederler. Dişiler ortalama 25-50 arası yumurtlar. Anaçlar nadiren yumurtalarını ve yavrularını yerler. Bu nedenle hepsi bir arada bakılabilir. Yavru alınan tank mutlaka bitkili olmalıdır. Çünkü yavrular ilk bir hafta kadar hiçbir şey yiyemezler. Ayrıca yavrular bitkilerin altlarına kaçacaktır. Bu da yetişkinlerin onlara karşı olan ilgisini azaltır. Yetişkinler ve yavrular mikrokurtla beslenebilir. Yaklaşık 6 ay sonra yetişkin boyuta gelir ve ergin pozisyona geçerler. 

 

Sıcaklık: 22-26°C 

 

En Fazla Büyüdüğü Boy: 3 cm. 

 

En Az Akvaryum Hacmi: 30 litre 

 

Su Sertliği: 2 - 12 °d 

 

pH: 6.4 - 7.4 

 

Zorluk Seviyesi: 3 

 

Genel Yorum: Diğer corydoraslardan farklı olarak Corydoras hastatusla benzer bir şekilde orta seviyede yüzerler. Seyrek olarak tabana inerler. Mutlaka bitkili tanklarda bakılması gereken çöpçülerdendir. Sürü bireyleri zaman zaman birbirini kovalayabilir ancak bu kovalamacalar hasarla sonuçlanmaz,birbirlerine karşı zararsızdırlar.

Yukarı