Corydoras Adolfoi

Latince Adı: Corydoras adolfoi 

 

Habitatı ve Anavatanı: Brezilya 

 

Beslenme Biçimi: Etçil, otçul 

 

Davranış Biçimi: Barışçıl 

 

Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl 

 

Yüzme Seviyesi: Taban 

 

Cinsiyet Ayrımı: Ayırım için en iyi yöntem tepeden bakmaktır. Dişilerin karnı dışarıya doğru yarım ay biçiminde şişkindir. Erkeklerde ise bu çok azdır veya hiç yoktur. 

 

Üreme: Yumurtalarını buldukları düz yüzeylere yapıştırırlar.Üretim için 6 bireylik gruplar kullanılabilir.Erkek dişi oranı 1 dişiye 2 erkek olacak şekilde ayarlanmalıdır.Günlük su değişiklikleriyle üremeye teşvik edilmelidir.İlk seferde dişiler ortalama 20-30 yumurta bırakırlar.Daha sonra ise dişi olgunlaştıkça bu sayıda artış görülecektir.Adolfoi çöpçülerde dikkat edilmesi gereken şey ise yavrular çıktıktan sonra su kalitesinin iyi olması gerektiğidir.Günlük %10 su değişiklikleri yapılmalı ve sudaki nitrat artışı engellenirken oksijenin artması sağlanmalıdır.Yavruların yetiştiği suyun yumuşak olması gelişimleri açısından daha yararlıdır. 

 

Sıcaklık: 20-26°C 

 

En Fazla Büyüdüğü Boy: 6 cm 

 

En Az Akvaryum Hacmi: 60lt 

 

Su Sertliği: Yumuşak-Orta 

 

pH: 5.6-7.0 

 

Zorluk Seviyesi: 2 

 

Genel Yorum:Ülkemizde sık rastlanmasa da ara ara ithal edilmektedir.Ancak fiyatlarının fazla olması nedeniyle hobiciler tarafından tercih edilmemektedir.Yumuşak suda daha iyi gelişirler.Doğal ortamlarını taklit etmek amacıyla mango kökü vb. malzemeler konulabilir.Tabanda ince kum bulunması ve yer yer yüzmesi için geniş alanlar bırakılması gerekir.

Yukarı