Boehlkea Fredcochui (Cochu Mavi Tetra)

Latince Adı: Boehlkea fredcochui 

 

Coğrafik Kökeni: Peru,Kolombiya ve Brezilya 

 

Beslenme Biçimi: Genelde etçil beslenseler de bitkisel besine de ihtiyaç duyarlar. Ara ara spirulina gibi bitkisel anlamda yüksek besin değeri olan yemler verilmelidir. 

 

Davranış Biçimi: Barışçıl 

 

Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl 

 

Yüzme Seviyesi: Orta 

 

Cinsiyet Ayrımı: Cinsiyet ayrımı zor olsa da üreme dönemlerinde dişilerin karnı biraz daha şişkin olur. 

 

Üreme: Birkaç defa üretilmiştir ama hakkında çok az bilgi bulunmaktadır. Üretim tankları çok basitçe hazırlanmalıdır. Tabanı kumsuz olmalıdır ve saksı içine yerleştirilmiş amazon kılıcı gibi bitkilerin altına yumurtlarlar. Akvaryum yumuşak ve asidik olarak birkaç gün güneş altında beklemiş bir suyla doldurulmalıdır. uzun süren bir kondüsyon kazandırma sürecinden sonra karnı en dolu dişi ve en parlak erkek seçilir. Yumurtlamadan sonra anaçlar ayrılmalıdır. Yavrular yumurtadan çıktıklarında çok küçük olurlar. Artemiayı yiyecek boyda değildirler ve bu yüzden ilk birkaç gün infuseria ya da Paramesyum gibi besinler verilmelidir. 

 

Sıcaklık: 2°C4 - 28°C 

 

En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkekler 6 cm.,dişiler 5 cm. 

 

En Az Akvaryum Hacmi: 90 litre 

 

Su Sertliği: 4 - 12 °dH 

 

pH: 5.5 - 7.5 

 

Zorluk Seviyesi: 3 

 

Genel Yorum: 2 ila 4 yıl arasında bir ömürleri vardır. Küçük boyuna rağmen aşırı hareketli bir türdür. Aynı zamanda uzun yüzgeçli balıkların da yüzgeçlerini tırtıklarlar. Bu yüzden bu tip balıklarla birlikte beslenmemelidir. Zira kalabalık akvaryumlarda diğer balıklara karşı agresif tavırlar sergileyebilirler. Akvaryumlarında rahat yüzebilecekleri geniş alanlar bırakılmalıdır. Bunun yanında birkaç kaya ve mango kökünden oluşmuş saklanma alanları kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olur ve belirli alanlarda yoğun bitkilendirme yapılmalıdır. pH'ın 7'yi aşmaması türün gelişimi açısından daha iyi olur.

Yukarı