Saros Su Altı Zenginlikleri

 

Su altı zenginlikleri açısından oldukça elverişli olan Saros körfezi, amatör veya profesyonel Türkiye?nin dört bir yanından bir çok insanı bölgeye çekmektedir. Su akıntı yollarının çokça olması sebebi ile genelde görüntünün uygun olması ve mercan oluşumlarının fazlalılığıyla da bir çok sualtı fotoğrafçısını bölgeye çekmektedir.

Ayrıca birçok akıntı kanalı olduğu için, Saros'un suları sürekli açık ve net bir görüş olanağı sağlamakta ve bu kanallar aynı zamanda körfezin temiz kalmasına neden olmaktadır.

 

Kömür Limanı : Fındıklı Köyü Kömür Limanı bölgesi dalıcıların çok rağbet ettiği bir dalış noktasıdır. Bölge bir doğa harikası olup çadır kampına uygundur. Tek bir reefde orfoz, müren, mığrı, ahtapot, böcek, istakoz, gelincik balığı ve birçok balık çeşidini, yumuşak mercanları, tüp kurtları gibi canlıları görmek mümkün. 

Kulüp olarak daimi olarak bu noktayı tercih etmemizin nedeni de bu.

İbrice: Saros Körfezinde en çok tercih edilen yerdir. İbrice limanı etrafında ve daha açıktaki kayalıklarda, bir çok dalış noktası bulunur. Dalış kulüpleri eğitim dalışlarını bu bölgede düzenlemektedir

Minnoş kayalıkları: Kömür limanı açıklarında bulunan ve karadan 150-200 metre mesafede duvar dalışı yapmaya müsait kayalık bir bölgedir.

Harmankaya: Erikli yerleşiminin yaklaşık 1 kilometre kadar açığındaki dalış noktası 7 metre ile 30 metre civarındadır.

Toplar Burnu: Erikli ve İbrice arasında kalan bu kayalık ismini çevrede bol görünen tarihi top güllelerinden alıyor 30 metreye bir duvar şeklinde inen bu mekânda iri mercanlar ve dev bir orkinos görmek mümkündür.

Saros Körfezinin doğal güzelliklerinin başında deniz gelmektedir. Bu nedenle bir birçok dalış kulübü bölgeye akın eder.

Yukarı