Chow Chow (çin Aslanı)

 

Temel Özellikleri

Chow chow'un en belirgin iki özelliği siyah dili ve ona sopa üzerinde yürüyormuş görüntüsü veren neredeyse düz arka bacaklarıdır.

 

Chow Chow yeterli egzersiz imkanı sağlanırsa apartmanda yaşayabilir. Küçük bir bahçe de yeterli olabilir. Sıcağa karşı duyarlıdır. Gerektiğinde dışarda da yaşayabilir.

 

Chow Chow tembelleşebilir. Bu nedenle düzenli egzersize gereksinimi vardır.

 

Uzun tüylerinin düzenli bakımı dik duran tüylerin bu görünümünü koruması açısından önemlidir. Bu ırk mevsimsel olarak yoğun tüy döker ve alt kürkü bu dönemde özellikle dikkatli bakım gerektirir. Gerektiğinde kuru şampuanlama yapılabilir.

 

Neler Yapar?

Chow Chow genellikle uslu olmasına rağmen aksi ve koruyucuda olabilen bir köpektir. Dediğim dedik ciddi ve oldukça bağımsızdır. İnatçılık derecesinde kararlı olabilirler.

 

Genellikle tek kişiye bağlanır. Aile üyelerine mesafeli davransa da onlara çok sadıktır. Yabancılarca zorlanırsa saldırganlaşabilir. Bu dominant ırk yine dominant bir sahibe gereksinim duyar. Bu ırkın sahibi doğal olarak tutarlı ve sakin biri olmalıdır. Bu tür biriyle Chow Chow gerçek karakterini bulur.

 

Onlardan fazla itaat beklenmemelidir. Dogustan inatçı ve kendilerine has mantıkları ile doğarlar. Chow Chow öğrenir ancak komutların bir amacı olduğunu bilmelidir. Her zaman tutarlı olunmalıdır.

 

Bazı uzmanlar kısa tüylü tipinin uzun tüylüsünden daha aktif ve daha kolay öğrendiğini iddia etmektedir. Bu ırk biraz ele avuca sığmaz olsa da genelde sakinsabırlı ve kibardır. Bazıları tasma ve kayışı kabul etmek istemez. cogu Chow Chow diğer köpekleri domine etmeye çalışır. Buna rağmen çocuklarla araları iyidir.

 

Yavruyken kedilerle tanıştırılırsa erişkin olduğunda da sorun pek çıkmaz. Yavruyken (2-4) gelecekte aşırı koruyucu olmaması için çok iyi sosyalleştirilmelidir. En baştan tutarlı bir eğitime gereksinimleri vardır. Kişilikleri genellikle yetiştirilmeleri ile alakalıdır.

 

çin'de Chow Chow eşya koruma ve araba çekmede kullanıldı. Eti ve kürkü için beslendi. Bu üzücü geçmiş ve bir iş köpeği olarak tek bir sahibe ait olamaması bu güzel köpeği içine kapalı bir hale getirmiştir ve bu nedenle cogunlukla içe dönük ve vurdum duymaz bir havası vardır.

 

Dikkatle sosyalleştirilmiş bir Chow Chow mükemmel bir aile köpeği olabilir.

 

Tarihçesi

Chow Chow'un yapısı bir kaç milyon yıl öncesine dayanan fosilleşmiş köpek kalıntılarına benzemektedir. Chow Chow; avcı araba çekicisi ve tekne bekçisi görevlerini üstlendiği çin'de binlerce yıldır bilinmektedir.

 

Tarih içinde Chow Chow kurt keklik ve vizon avının yanı sıra kızak çekiminde de kullanıldı. Kürkü ceket yapımında kullanıldı. Bu köpeklerin eti çin'de aranan bir yiyecek türüdür ve günümüzde hala çin'de yenmektedir.

 

Bu güzel köpek 1800'lerin sonlarında ilk kez İngiltere'ye getirildi. İsmi muhtemelen Uzak Doğu'dan getirilen her türlü eşya için kullanılan ve İngilizce konuşma diline ait bir deyim olan "chow-chow" 'dan gelmektedir.

 

Chow Chow Amerika'da oldukça popüler bir eşlik köpeğidir. Bekçi ve koruma köpekliği chow chow'un temel kullanım alanıdır.

 

 

Familya: Spitz kuzeyli arkadaş Diğer Adları: çin Aslanı Chinese Lion çov çov Rengi: Baskın kızıl; siyah; tarçın rengi; krem; mavi Çıkış Yeri: çin Çıkış Tarihi: çok eski zamanlar Orjinal İşlevi: Koruma yük arabası çekici yemek kaynağı Günümüzdeki İşlevi: Arkadaş Ortalama Ömür: 8-12 yıl Kilo Erkek/Kilo Dişi: 20-32/20-32 kg

Boy Erkek/Boy Dişi: 43-51/43-51 cm 

Yukarı