Brezilya Mastiff

 

Temel Özellikleri

Brezilya Mastiff kas ve kemik yapısı güçlü orantılı yapısı olan bir köpektir. Cesur dikkatli kavgacı efendisine bağlı fakat yabancılara karşı kuşkucudur. Ev yaşamına uygun değildir.

 

Neler Yapar?

Koku alma duyusu keskin olduğu için geçmişte ormanlardaki kaçak köleleri bulmak için kullanıldı. Daha sonra mükemmel bir çoban ve bekçi köpeği olduğunu kanıtladı.

 

Kent hayatına uygun değildir. çünkü ancak açık arazide olduğu zaman harcayabileceği kadar enerjiyle doludur. Yürüyüşü tıpkı bir kedininki gibi ölçülü ve elastiktir. Büyüleyici duruşu sayesinde köpek gösterilerinde büyük başarı kazanmıştır.

 

Kökeni

Muhtemelen 17. yüzyılda Portekiz ve İspanyol fatihler tarafından Brezilya'ya getirilen Bulldog Mastiff ve Bloodhound cinsi köpeklerden türetildi.

 

Familya: Mastiff Diğer Adları: Brazilian Mastiff Brazilian Molosser Cão de Fila Fila Brasileiro Rengi: Tüm renkler görülebilir.Çıkış Yeri: Brezilya Çıkış Tarihi: 1600'ler Orjinal İşlevi: çoban köpeği (sığır çobanı)Günümüzdeki İşlevi: çiftlik köpeği (sürü koruma) savunma Ortalama Ömür: 8-10 yıl Kilo Erkek/Kilo Dişi: 45-55/40-50 kg

Boy Erkek/Boy Dişi: 60-70/55-65 cm 

Yukarı