Bernese Dağ Köpeği

 

Temel Özellikleri

Güçlü ve kaslıdır. Enerjik dikkatli ve acelecidir. Isırmaz. Bir kişiye (efendisine) duygusal larak bağlanır ve yabancılara karşı kuşkucudur.

 

Neler Yapar?

Eski Romalılar Bernese dağ köpeklerini savaş köpekleri olarak kullanır ve demir yakalar takarak onları savaşa sürerlerdi. Bu cins özellikle İsviçre'nin dağlık bölgelerinde mükemmel sürü köpekleri haline geldiler.

 

Yorulmak bilmez ve genellikle dinlenmeye ihtiyaç duymaz. En soğuk havalara karşı dirençlidir ve bir ahırı ya da evi mükemmel biçimde korur. Eğitime yatkın olduğu için polis köpeği olarak da kullanılmıştır.

 

Zeki sadık ve güzel bir köpektir. çoşkulu köpekserverler tarafından insana eşlik eden bir cins olarak da geliştirilmiştir.

 

Bu cins sıcak iklimlere uygun değildir.

 

Kökeni

İsviçre'ye antik dönemde Romalı askerler tarafından geliştirilmiştir.

 

 

Familya: çiftlik köpeği dağ köpeği mastiff (sığır/savaş)Diğer Adları: Bernese Mountain Dog Berner Sennenhund Bernese Cattle Dog Rengi: üç renkli; sarımsı kahverengi noktalarla kaplı siyah ve parlak beyaz Çıkış Yeri: İsviçre Çıkış Tarihi: çok eski zamanlar Orjinal İşlevi: Savaş köpeği Günümüzdeki İşlevi: Arkadaş Ortalama Ömür: 7-9 yıl Kilo Erkek/Kilo Dişi: 41-54/32-45 kg

Boy Erkek/Boy Dişi: 64-71/58-66 cm 

Yukarı