Alman Spanieli

 

Temel Özellikleri

Geniş yüzlü sağlam yapılı orta boyutlu bir köpektir. Efendisine karşı duygulu ve itaatkardır ancak av alanında şiddetli katı ve inatçı bir yapısı vardır. Avının gırtlağına atılır.

 

Neler Yapar?

En çetin arazilerde özellikle tilki ve yaban tavşanı avında kullanılır. Karlarla kaplı çamurlu ve sulak arazilerde avlanmanın üstesinden kolayca gelebilir.

 

Avın varlığını farkedince durur oturur ve avcıyı uyarır. özellikle cesur ve dayanıklı bir köpektir.

 

Kökeni

1900'lerin başında Alman Köpek Yetiştiricisi Frederick Roberth tarafından geliştirildi. Roberth ava yatkın küçük ve orta büyüklükte uzun tüylü köpekleri çiftleştirmiştir. Ancak ortaya çıkan birleşimin tam olarak nasıl elde edildiği ve hangi köpek türlerinden yararlanıldığı bir sır olarak kalmıştır.

 

Familya: Av köpeği (silah) avı getiren köpek Diğer Adları: Deutscher Wachtelhund Alman Spanyeli Rengi: Siyah üzerine sarımsı kahverengi kestane ve geyik kırmızısı bölgeler olabilir.Çıkış Yeri: Almanya Çıkış Tarihi: 1900'ler Orjinal İşlevi: Koklayarak iz sürer avı bulur getirir işaret eder Günümüzdeki İşlevi: Tilki yaban tavşanı avı av köpeği Ortalama Ömür: 12-14 yıl Kilo Erkek/Kilo Dişi: 18-22/19-21 kg

Boy Erkek/Boy Dişi: 40-50/37-47 cm

Yukarı