Ainu

 

Temel Özellikleri

Bu köpekler apartman yaşamı için tavsiye edilmez. Bahçeli evler için ideal köpeklerdir. Sık ve iki tabakalı olan tüyleri onları sıcak tuttuğu için açık alanda yaşabilirler.

 

Bu ırkın vucut olarak formda kalabilmesi için düzenli olarak egzersiz yapması gerekir. Sert düz ve iki tabakalı olan tüylerinin düzenli olarak fırçalanması ve ölü tüylerinin alınarak düzeltilmesi gerekir.

 

Neler Yapar?

Ainular tüm köpek ırkları arasında beğenilen bir karaktere sahiptir. Korkusuz azimli bir avcı iyi bir bekçi aynı zamanda sadık ve iyi huyludur. Bu ırk geçmiş zamanlarda kızaklarla seyahat edilirken kullanılmış olan av köpekleridir. Bu nedenle tehlikelerden korunmak için eğitilmişlerdir.

 

Büyük avlarda (özellikle ayı avı) mülkün korunmasında ve askeri hizmetlerde daima kendisini göstermiştir

 

Akıllı ve kolay öğrenebilen köpeklerdir. Av sırasında göründüğünden çok daha fazla cesur ve hücum etmeye istekli bir karakteri vardır. Bununla birlikte nazikitaatkar ve ev yaşamını seven bir yapıdadır.

 

Bu köpekler dogustan gelen bir yön duygusuna sahiptirler. Bu nedenle büyük mesafeler bile olsa sahiplerine kolayca geri dönerler. Diğer köpeklere karşı agresif ve dikbaşlıdır. Bu ırk evcil yaşamla avcılık rolünü çok güzel bir şekilde birleştirir. Bu ırkın köpekleri sahibinin izni olmadan diğer hayvanların yanına gitmez.

 

Erken yaşta yavru dönemlerinden itibaren birlikte büyürse çocuklarla iyi anlaşır.

 

Kökeni

Japanese Spitz ile birlikte 3000 bin yıl önce Japonya'ya geldikleri için önceleri Spitz cinsinden olduğu düşünülürdü. Ancak farklı ırktan olduğu anlaşılan ve kökenleri tam olarak bilinmeyen bu ırk daha sonra Ainu dog olarak adlandırılmıştır.

 

Genellikle kırsal alanlarda yaşamış olan ancak insanlarla yaşamaya alışkın olan bu ırk zamanla Japon insanlarının yoğun olarak yaşamaya başladığı Hokkaido adasında yaygın olarak görülmüş ve yöre halkı tarafından kısa sürede benimsenmiş ve Hokkaido Dog Hokkaidoken Hokkaïdo Ainu-Ken Ainu Inu olarak adlandırılmıştır. Ancak hala yaygın olarak ve FCI tarafından da Ainu Dog ırkı olarak bilinmektedir.

 

Muhtemelen Japonya'nın bilinen en eski köpek ırklarındandır. Mesafe olarak uzak olmalarına rağmen Chow Chow ve Shar Pei ile karakter olarak benzerlik gösterirler. Bu ırk FCI NKC CKC APRI gibi kuruluşlar tarafından tanınmıştır.

 

 

 

Familya: Kuzeyli Diğer Adları: Hokkaidoken Hokkaido Köpeği Ainu-Ken Ainu İnuRengi: Kızıl beyaz siyah-beyaz kahverengi ve 8 benekli.Çıkış Yeri: Japonya Çıkış Tarihi: çok eski zamanlar Orjinal İşlevi: Kızak köpeği savunma koklayarak iz sürme ayı avı askeri hizmetle Günümüzdeki İşlevi: Kızak köpeği savunma köpeği Ortalama Ömür: 10-14 yıl Kilo Erkek/Kilo Dişi: 23-27/22-25 kg

Boy Erkek/Boy Dişi: 40-50/38-47 cm 

Yukarı