Parachromis Managuensis (Jaguar)

Latince Adı: Parachromis managuensis 

 

Habitatı ve Anavatanı: Nikaragua. 

 

Beslenme Biçimi: Etçil. 

 

Davranış Biçimi: Aşırı agresif. 

 

Kendi Türlerine Davranışı: Aşırı agresif. 

 

Yüzme Seviyesi: Orta-Dip-Yüzey 

 

Cinsiyet Ayrımı: Erkekler belirgin olarak daha büyük boydadırlar. Resimlerde büyük olan balık erkekdir. Görünüş ve renk olarak birbirlerinden ayırt etmek zordur. 

 

Üreme: Düz yumurta dökerler.Üremeleri diğer Amerikan cichlidlerine benzer. 500 kadar yumurtaya dişi erkek beraber büyütür bakarlar. Dişiyi erkeğin agresifliğinden korumak için akvaryumu bölmek uygundur. 

 

Sıcaklık: 24-28 °C 

 

En Fazla Büyüdüğü Boy: 38 cm 

 

En Az Akvaryum Hacmi: 275lt (tek erkek için) 

 

Su Sertliği: Orta-Sert 

 

pH: 7.0-8.0 

 

Zorluk Seviyesi: 4 

 

Genel Yorum: Yavaş akan sularda bulunurlar. Büyük boyutlara ulaşırlar, ağzına sığabilecek bir balığı akvaryumda bulundurmamak gerekir. Büyüdükçe siyahlıkları artıp jaguar'a benzerler. Sık su değişimi yapmak gerekir, kirli suya tolaransları fazla değildir. Doğada diğer balıkları avlayarak yaşayan bir predatördür; bu yüzden yanlız ya da eş olarak bakılmalıdır. Küçükken sorun olmasa bile, balık büyüdükçe agresifliğide artacaktır. Kendi türlerine karşı da saldırgandır. Kavgalar genelde yaralanmayla sonuçlanır. Eğer kavga eden balıklar ayrılmzsa ölüm de görülebilir. Geniş tanklarda bakılmalıdır. Akvaryumu kazmayı severler, bu yüzdenn bu balığın olduğu akvaryumlarda bitki bulunması zordur, söküp çıkaracaktır. Arada sırada canlı yemle beslenmelidir. 

Yukarı